Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Peste 35.000 de clienți ai Băncii Transilvania au solicitat amânarea ratelor la credite

Banca Transilvania anunță că un număr de 35.793 de clienți au solicitat amânarea ratelor la credite, iar peste 20.000 de cereri au fost deja soluționate.
031 MP Banca Transilvania 1

Dintre cererile soluţionate de Banca Transilvania, cea mai mare bancă din sistemul local, un număr de 19.285 (peste 95%) au primit răspunsuri pozitive, în timp ce 941 de cereri (4%) au fost respinse.

Banca Transilvania anunță zilnic pe site statusul solicitărilor pentru amânarea ratelor, şi anume: numărul de solicitări şi de soluţionări, respectiv numărul de aprobări şi de răspunsuri negative.

”Vom oferi posibilitatea suspendării obligației de plată pentru maxim 9 luni, fără ca scadențele ratelor amânate să depășeasc data de 31 decembrie 2020” transmite banca.

Cum calculează Banca Transilvania dobânda amânată:

-Pentru creditele cu garanție imobiliară, inclusiv Prima Casă, facilitatea de amânare la plată a ratelor se va realiza întocmai prevederilor OUG 37/ 2020. În cazul în care, maturitatea rămasă a creditului este mai mică de 60 de luni, dobânda acumulată pe perioada de amânare se va eșalona cu rata dobânzii de 0% pe întreaga perioadă rămasă.

– Pentru creditele fără garanție imobiliară banca va calcula dobânzile datorate pentru perioada de amânare ca și o creanță separată la contractul de credit și o vom eșalona pe maturitatea rămasă a creditului, similar creditelor cu garantie imobiliară, cu dobândă 0%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii