FacebookTwitterLinkedIn

Peste 100.000 de turişti şi vizitatori au fost în minivacanța de 1 Mai pe litoral, iar gradul de ocupare a capacităților de cazare s-a ridicat la 90%, potrivit estimărilor Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).

Peste 400 de evenimente organizate pe litoral, de la cele muzicale de renume internaţional, la culinare şi sportive, un grad de ocupare de 90% din capacitățile de cazare de pe litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la evenimente – pe plaje, în cluburi, pe terase si în restaurantele din Constanţa, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costinești și Vama Veche! Am parcurs împreună un weekend incendiar de deschidere, în forţă, a Sezonului 2023 pe litoralul românesc”, spune Corina Martin, secretar general la Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) şi preşedinte de onoare RESTO Constanţa, potrivit news.ro.

Pe de altă parte, Corina Martin a atras atenţia că efortul operatorilor privaţi de a atrage un număr foarte mare de turişti a fost dublat de un număr enorm de mare de acţiuni de control, din partea tuturor instituţiilor cu astfel de atribuţii, respectiv ANPC, DSV, DSP, Poliţie locală, ANAF, ISU etc. Reprezentantul federaţiei din turism le-a transmis mulţumiri autorităților pentru sprijinul acordat și a subliniat că prin activitatea lor au demonstrat din nou că ”România şi litoralul românesc sunt destinaţii sigure”.