FacebookTwitterLinkedIn

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a finalizat instalarea unui proiect major de energie verde în cele trei site-uri ale sale din România, în localitățile Dragomirești, Popești-Leordeni și Covasna. Acest proiect este o parte integrantă a obiectivelor de decarbonizare ale programului PepsiCo Positive (pep+), care își propune să atingă un nivel net-zero de emisii de carbon până în anul 2040.

Investiția locală de 2,1 milioane de dolari a constat în instalarea a peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate combinată de 1.700 kWp. Aceste panouri sunt estimate să genereze peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an. Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproximativ 500 de tone, echivalentul beneficiului adus de plantarea a peste 15.000 de copaci.

“Instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile noastre din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca parte a obiectivelor noastre pep+”, a declarat Daniel Drăgușin, Directorul Lanțului de Aprovizionare pentru Balcanii de Est la PepsiCo. “Această investiție nu doar că ne va ajuta să ne atingem obiectivele de sustenabilitate, ci va aduce și beneficii economice semnificative, reducând costurile de energie.”

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania