Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Pentru a susține frumusețea morală a societății, Asia oferă bijuterii etice și prietenoase cu mediul

Designerii de bijuterii se îndreaptă din ce în ce mai mult către adoptarea unor principii etice, suplimentând această industrie nu doar cu grija pentru exterior, ci și pentru frumusețea morală a societății.
jewlry

O varietate de branduri s-au dezvoltat în ultimii ani, dar împreună cu ele și o serie de fabrici ale căror practici și procese pun la îndoială natura substanțelor folosite, dovedindu-se dăunătoare pentru mediul înconjurător. Acestora se adaugă dorința a peste 73% dintre consumatorii lumii de a oferi mai mult decât propriul profit.

În aceste condiții, un nou val de designeri și-au făcut apariția pe piață, producând bijuterii prietenoase cu mediul, punând la dispoziție locuri de muncă și arătându-se responsabili din punct de vedere social.

Covenant

Stabilită în Phnom Penh, capitala Cambodgiei, compania Covenant și-a deschis afacerea în 2011. Doi ani mai târziu, echipa a deschis un mic studio angajând absolvenți ai unei școli vocaționale locale pentru a-i ajuta să-și împlinească ideile. Oferind salarii atractive, asigurare medicală și un spațiu confortabil, echipa are grijă ca experții pe care se bazează să nu fie defavorizați. În ceea ce privește design-ul, bijuteriile se bucură de măiestria tradițională „celebrând legătura („covenant”) dintre creator și creație, soț și soție, dintre prieteni sau membrii unei familii”.

Ananda Soul Creations

Fondată de către Christina Zipperlen, brandul Ananda Soul are sediul în Ubud, din Bali. Principala grijă o reprezintă materialele pe care compania le folosește, încercând să lucreze cu elemente reciclabile, durabile și cu un impact cât mai puțin nociv, pentru a menține amprenta carbonică la un nivel cât mai scăzut. Printre beneficiile oferite se numără pachetul salarial atractiv, iar posibilitatea de angajare a mamelor străzii este un dublu câștig: copiii acestora pot profita de o educație, diminuând rata sărăciei, în timp ce compania primește ajutorul femeilor pentru crearea pieselor.

Bijuteriile PURPOSE

Localizat în Mumbai, brandul PURPOSE consideră că podoabele pe care le porți ar trebui să îți ofere încredere, asemeni și celui care le produce. Femeile care își folosesc măiestria pentru a le confecționa sunt salvate din mâinile traficanților, având un impact asupra societății. Fondatorii Wendy Dailey și Stephanie Pollaro au lucrat cu sute de femei tinere în ultimii zece ani, punând la dispoziție contract de angajare, educație, asigurare medicală, dar și consiliere prin organizația non-profit International Sanctuary.

Citește și Alexandra Mor, bijutierul care salvează elefanții prin creațiile sale

WoonHung

Designerul Woon Hung, din Singapore, fabrică bijuterii moderne folosindu-se doar de materiale naturale. De toate etapele procesului de creație, de la spălare, sortare, vopsire manuală, șlefuire, se ocupă meșteșugarii pricepuți din Cebu, o insulă din Filipine. Grija cea dintâi este utilizarea întregului potențial al materialelor regenerabile, reducând cât de mult posibil irosirea.

Ce poate fi mai simplu decât o bijuterie care îi oferă unei femei un nou început și o cale de a-și urma visul? remarcă brandul PURPOSE. Pe lângă atenția și grija acordată oamenilor, aceste piese prețioase poartă cu sine poveștile mâinilor care le-au lucrat, semnate de un fir comun: speranța.

Sursa: forbes.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii