FacebookTwitterLinkedIn

În 2018, apetitul investitorilor a crescut, aceștia începând să prospecteze mult mai activ piața clădirilor închiriate, cu un mix bun de chiriași și care sunt bine poziționate, cu acces la mijloacele de transport în comun.

Anul anterior, valoarea totală a tranzacțiilor imobiliare înregistrate în București în sectorul birourilor s-a situat în jurul valorii de 610 milioane euro. Echipa PeliFilip a asistat clienți în tranzacții cu o valoare de 483 milioane euro (aproximativ 80%), potrivit reprezentanților companiei.

„Segmentul birourilor și-a continuat ascensiunea, fiind vedeta pieței imobiliare românești în 2018. A fost un an bun și pentru echipa noastră, PeliFilip a asistat clienți în primele patru  tranzacții încheiate pe segmentul de birouri (după valoare). Anticipăm o creștere moderată, dar constantă a pieței în perioada următoare. Volumul pe piața tranzacțională va depași nivelul anului 2018, întrucât deja sunt mai multe proiecte de vânzare, pentru care un număr de investitori au manifestat interes. Pe segmentul închirierilor de birouri, în 2019 vom asista la o aglomerare a proiectelor livrate. De asemenea, activitatea de anul trecut demonstrează că piața de birouri din principalele orașe regionale  (Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov) devine din ce în ce mai atractivă, atât pentru dezvoltatori, cât și pentru ocupanții spațiilor de birouri. Suprafețele mari vor continua să fie închiriate cu 1-2 ani înainte de livrare, astfel încât produsul final să fie construit după dorințele chiriașului și costurile să fie optimizate”, afirmă Oana Bădărău, Head of Real Estate PeliFilip.

Citește și: Stocul spațiilor industriale și logistice va depăși pragul de 4 milioane de metri pătrați în prima jumătate a anului