FacebookTwitterLinkedIn

Obligațiunile sunt consolidate și încadrate în aceeași clasă a obligațiunilor deja existente, emise de Digi în octombrie 2016, învaloare de 350 milioane de euro. Atât obligațiunile suplimentare emise în februarie 2019, cât și cele initiale emise în octombrie 2016, poartă o dobândă de 5% și au scadența în 2023. Obligațiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Irlanda.

„Digi Communications N.V. este singura companie din telecom care face parte din indicele BET. Dacă în 2013 ea a deschis piața pentru obligațiuni corporative internaționale, în 2016 a devenit un emitent care a demonstrat investitorilor internaționali că merită încrederea acordată, iar astăzi reușește o emisiune substanțială, la un preț foarte bun și în ciuda unor condiții de piață departe de a fi optime. Rezultatul noii emisiuni de obligațiuni  este dovada încredererii investitorilor internaționali în Digi. Ne bucurăm că am fost alături de client în această tranzacție și ne bucurăm să vedem că investitorii instituționali apreciază afacerile curajoase și dinamice din Romania”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Obligațiunile suplimentare vor avea un randament la maturitate de 4,578%. Veniturile atrase prin emisiunea recentă vor fi folosite în principal pentru a refinanța împrumuturi bancare contractate în 2016 și 2018.

Echipa PeliFilip a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan, Partener, și a fost compusă din Olga Nită, Senior Associate, Roxana Diaconu, Associate, Andreea Bănică, Associate și Codrina Simionescu, Associate.

Citește și: Piața spațiilor de birouri din București își va continua expansiunea și în 2019