FacebookTwitterLinkedIn

Cele două companii urmează să construiască şase centrale fotovoltaice pentru unităţi de producţie din Transilvania şi Banat, pe o suprafaţă de 4,5 hectare, informează Agerpres

Valoarea totală a proiectelor de producere a energiei verzi depăşeşte 2,9 milioane de euro.

Vor fi instalate, pe sol, 6.608 panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 3.568 kWp, în localităţile Unirea şi Pâclişa din jud. Alba, Cristian din judeţul Sibiu, Gligoreşti din judeţul Cluj, Cristuru Secuiesc din judeţul Harghita şi Bocşa din judeţul Caraş-Severin. Cele şase centrale vor produce anual circa 4.600 MWh energie electrică.

“Suntem într-o perioadă de tranziţie energetică şi remarcăm interesul tot mai ridicat pentru soluţii de producere a energiei din surse regenerabile. Primele panouri fotovoltaice pentru partenerii de business le-am instalat în 2019 şi de atunci am crescut an de an în acest domeniu. Parteneriatul cu Transavia este o demonstraţie clară a faptului că viitorul aparţine energiei verzi şi că sustenabilitatea unei companii este o condiţie necesară pentru dezvoltarea şi consolidarea poziţiei în piaţă, indiferent că eşti furnizor de soluţii energetice sau beneficiarul direct al acestora”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producţie, surplusul urmând să fie livrat în reţea. Prin punerea în funcţiune a acestor proiecte fotovoltaice, Transavia va proteja mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu aproape 1.000 de tone pe an.