FacebookTwitterLinkedIn

Primarul Clujului, Emil Boc, dorește montarea de panouri fotovoltaice, din fonduri europene, pe 100 de blocuri din oraș.

În contextul crizei energetice, Emil Boc a declarat că blocurile din municipiu ar putea beneficia de panouri fotovoltaice din fonduri PNRR. În plus, toate clădirile publice, școli, creșe, grădinițe, clădiri ale administrației locale vor intra într-un proces de reabilitare termică și/sau panouri voltaice, a transmis edilul Clujului, citat de Media9.ro.

Asociațiile de locatari vor putea vinde mai departe energia pe care o realizează din panourile voltaice. Subvenția pe care o poate primi o asociație pentru aceste proiecte este cuprinsă între 85 și 100%.

„Am format un grup tehnic pentru resurse europene, prin care au fost dotate casele și blocurile cu panouri fotovoltaice cu dublu scop: pentru încălzire, la case, și la bloc să îți permită să îți deduci din costul facturii. Adică dai energia electrică în sistem și compensezi din cheltuielile la bloc”, a explicat, în cadrul unei conferințe, primarul Emil Boc.