FacebookTwitterLinkedIn

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, anunță că negocierile cu Primăria Municipiului București pentru transferul ELCEN către Compania Municipală Termoenergetica București sunt “sistate irevocabil”.

Potrivit Sierra Quadrant, Primăria “a ales să nu răspundă la notificarea prin care i se cerea să indice, până în data de 31 ianuarie 2022, sursele de finanțare a transferului afacerii”.   

“Având în vedere calendarul estimat vizând etapele necesare realizării transferului, în condițiile nematerializării diligențelor stabilite în sarcina Primăriei București pentru derularea mecanismului privind transferul activelor ELCEN către Termoenergetica și în contextul acumulării continue de datorii ale Termoenergetica față de ELCEN, Sierra Quadrant consideră că lipsa unui răspuns la notificarea transmisă echivalează cu retragerea Primăriei din cadrul negocierilor și, corelativ, cu retractarea intenției în vederea achiziției activelor ELCEN”, anunță  Sierra Quadrant.

În aceste condiții, administratorul judiciar a supus astăzi aprobării creditorilor alte modalități de organizare a insolvenței, respectiv ieșirea ELCEN din insolvență. Potrivit acestuia, ieșirea din insolvență se va finaliza în cel mai scurt timp.