FacebookTwitterLinkedIn

IMM-urile din sectorul cultural-creativ din România vor avea șansa să obțină până la 50.000€ pentru proiecte de dezvoltare prin proiectul european FRIEND CCI. FRIEND CCI este un proiect bazat pe colaborare și networking la nivel european, care creează un cadru optim pentru a ajuta IMM-urile din zona creativă și culturală din Europa să se dezvolte, să inoveze și să devină reziliente în fața situațiilor de criză. Proiectul își propune sprijinirea IMM-urilor din ecosistemul ICC (industrii culturale și creative) pentru a genera proiecte de inovare, pentru a-și dezvolta competențele și pentru a se internaționaliza prin sprijin financiar și nefinanciar.

Aria de colaborare pe care se întinde proiectul FRIEND CCI este formată din 5 țări: România, Spania, Italia, Germania și Franța.

Bugetul proiectului

Bugetul proiectului este de 1.442.542,36 euro din care 1.076.000,00 euro vor fi oferiți drept fonduri directe către IMM-urile ce activează în sectoarele culturale și creative din cele 5 țări implicate în proiect. Acești bani se vor duce către proiecte care își propun dezvoltarea digitală sustenabilă și inovarea companiilor care vor beneficia de aceste granturi.

Până la 50.000€ pot fi accesați ca finanțare pentru fiecare proiect depus, iar perioada de înscriere va fi anunțată curând.

Cum pot aplica IMM-urile?

Apelul pentru depunerea proiectelor va fi deschis în curând, iar criteriile de selecție vor fi menționate odată cu acesta. FRIEND CCI se adresează în special IMM-urilor din sectorul creativ-cultural, însă nu exclusiv. Proiectul încurajează parteneriatele între IMM-uri dispuse să inoveze zona creativă și culturală din România și Europa.

Detalii despre FRIEND CCI se pot obține de la reprezentatul proiectului în România: OpenHub Creative Cluster. Acesta poate fi contact la adresa de email: projects@openhub.ro

Cine sunt inițiatorii proiectului Friend CCI?

Pentru a putea susține inovația și reziliența industriilor creative și culturale de la nivel european, mai multe clustere, din mai multe țări europene și-au unit forțele și resursele pentru a facilita o acoperire mult mai mare la nivel european. Prin urmare, iată care sunt clusterele implicate și câteva detalii despre fiecare dintre ele:

  1. OpenHub Creative Cluster România – Clusterul OpenHub a luat naștere în 2017 în orașul Galați cu scopul de a crea o comunitate unită a pasionaților de IT și creativitate, care să fie orientată spre dezvoltarea mediului de afaceri din România.
  2. Venetian Cluster Italia – Responsabil de coordonarea a peste 800 de întreprinderi și 24 de instituții precum universități și centre de cercetare din Italia.
  3. ITALCAM Germania – O asociație non-profit care favorizează și ajută la înfăptuirea acțiunilor de business la nivel european, mai ales între Germania și Italia.
  4. FRANCE CLUSTERS Franța – Este o asociație națională care a adus laolaltă peste 300 de clustere regionale franceze.
  5. CLUSTER IDIA SPANIA – Un cluster digital din Spania care susține dezvoltarea oferind și un cadru benefic pentru inovarea digitală.

Dacă ai mai multe întrebări despre FRIEND CCI sau vrei să afli detalii specifice despre o anumită etapă a proiectului, contactează OpenHub pe adresa de mail projects@openhub.ro.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate sunt însă numai ale autorilor și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau ale Consiliului European pentru Inovare și ale Agenției Executive pentru IMM-uri (EISMEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.