FacebookTwitterLinkedIn

Proprietatea oferită atât spre închiriere cât și spre vânzare de Regatta Imobiliare se află la doar câteva minute de Piața Victoriei și Bulevardul Lascăr Catargiu, 

Istoricul proprietății ne prezintă o bijuterie arhitecturala care poartă semnătura arhitecților August Schmiedigen si G.M. Cantacuzino. Imobilul a fost proiectat și construit în perioada 1929-1931, cu antrepriza lui Tiberiu Eremia.

La începutul secolului XX, sub atenta proiectare și coordonare a arhitecților George Matei Cantacuzino și  August Ferdinand Schmiedigen a luat naștere unul dintre cele mai reprezentative repere arhitecturale bucureștene, cunoscut drept Palatul Nicolae Mavrocordat, dupa numele primului proprietar, inginerul Nicolae Mavrocordat.

De-a lungul timpului, arhitectura construcției a fost bine conservată iar astăzi, după o perioadă de minuțioasă restaurare și de ample lucrări de modernizare, Palatul Mavrocordat a renăscut. Numeroasele sale elemente originale ce i-au dat renumele, au fost cu atenție repuse în valoare. 

Construcția este una impunatoare, realizată în stilul conacelor elvețiene și impresionează atât prin dimensiuni cât și prin elementele sale arhitecturale și sobrietatea stilului arhitectonic elvețian. 

La interior, în recepție, vom observa stema Valahiei și Moldovei, elemente caracteristice Cantacuzinilor, iar în camerele alăturate, mozaicul bizantin ce reprezintă Mavrocordații, executat de binecunoscuta ceramistă a epocii, Nora Steriade.

Coloane și ancadramente din piatră, fresca originală din biblioteca mică ce reprezintă lacul Balcic, ancadramentele ornamentale din lemn care maschează caloriferele și ferestrele, lambriurile și șemineele sculptate în piatră și lemn, parchetul restaurat din lemn masiv, pardoseala din mozaic de la demisol, precum și scara principală impunatoare din lemn masiv de stejar sau șemineul cu o înălțime de aproximativ 4 metri din receptie, toate aceste elemente au căpătat o noua viață dupa atenta restaurare. 

Toate elementele arhitecturale ale “palatului de caramida” au fost restaurate și repuse în valoare, iar mansarda a fost amenajată modern, mobilată și accesorizată cu materiale și finisaje noi, de import și de înaltă calitate, fiind transformată într-un spațiu locuibil, cu acces direct din lift. Clădirii i-au fost adăugate încă două căi de acces, în afara de cea principală.

Proiectanți ai unor importante clădiri publice și monumente de arhitectură, precum Palatul Băncii Chrissoveloni din strada Lipscani, proiect la care au lucrat în colaborare, August Ferdinand Schmiedigen și George Matei Cantacuzino au lăsat în urma o serie de monumente arhitecturale ce au contribuit la îmbunătățirea imaginii României secolului XX.

Dotările sunt și ele de ultimă generație: sistem de iluminare nocturn, sistem perimetral de supraveghere video, pază permanentă, sistem de videointerfon, stație pentru încărcarea mașinilor electrice, sistem audio profesional de grădină și o fântână arteziană, spațiu de relaxare și pentru organizare de petreceri, în curtea din spate ce oferă intimitate.