FacebookTwitterLinkedIn

Cei care au un cont în aplicația românească Pago pot transfera bani în timp real către orice card emis de băncile din România sau Revolut, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor. De asemenea, se pot și cere bani, destinatarul primind un SMS cu un link de plată – fără OP-uri, IBAN-uri sau înregistrare în platformele bancare. 

Transferul de bani este, alături de plata facturilor, printre cele mai frecvent utilizate funcționalități în aplicațiile financiare din România. Pornind de la sugestiile primite de la utilizatorii Pago, am creat o experiență de plată mai bună, prin care transferurile se fac în timp real, la orice oră, inclusiv în weekend sau de sărbători legale, între oricare două carduri, indiferent de banca emitentă. Deocamdată avem posibilitatea de transfer între carduri emise de băncile din România sau Revolut, urmând să lansăm mai târziu anul acesta și opțiunea de transfer între orice carduri emise de bănci din Uniunea Europeană”, a declarat Adrian Cighi, CEO și cofondator Pago.

Pago este o aplicație lansată în anul 2017, cu ajutorul căreia se pot plăti facturi la peste 380 de furnizori de utilități, taxe și impozite locale, reîncărcări de cartele telefonice, asigurări RCA și de călătorie sau donații către ONG-uri.Aplicația este disponibilă și în Polonia, urmând a fi lansată și în Italia.