Cautare
, Redactor Forbes România

Lideri |
|

Ovidiu Șandor a câștigat titlul Antreprenorul Anului 2018, desemnat de EY România

Antreprenorul Ovidiu Șandor, fondatorul companiei imobiliare Mulberry Development, a fost desemnat marele câștigător al competiției EY Entrepreneur Of The Year- România 2018, organizată de EY România.
Ovidiu Sandor, Mulberry Development

Mulberry Development, firma controlată de Ovidiu Șandor dezvoltă în prezent ansamblul ISHO Offices din Timișoara.

De numele lui Ovidiu Șandor se leagă primele birouri moderne din Timișoara. La începutul crizei, în 2009, acesta a inaugurat prima clădire a City Business Center (CBC) și, totodată primul complex de birouri de clasă A din municipiu, situat pe terenul unde funcționa anterior fabrica ModaTim. Întregul complex a fost finalizat în 2012, cuprinzând, în total, o suprafață de 33.000 de metri pătrați.

Ovidiu Șandor va reprezenta România în finala EY World Entrepreneur Of The Year de la Monte Carlo, în ediția din acest an.

În cadrul Galei EY Entrepreneur of The Year-Romania 2018 au fost premiate cele mai bune business-uri din România. Locul al doilea, la aceeași categorie a fost ocupat de MedLife, companie fondată de Mihaela Marcu în urmă cu 23 de ani. Pe poziția a treia s-a situat grupul Cris-Tim, al cărui fondator și proprietar este Radu Timiș.

Elementul de noutate introdus în cadrul ceremoniei din acest an a fost categoria Antreprenorul Anului în Tehnologie, în fruntea căreia s-a aflat Alexandru Iliescu, cel care deține Mondly, o companie înființată în Brașov care produce softuri educaționale de învățare a limbilor străine. Locul al doilea a fost ocupat de dezvoltatorul de soluții software, Fortech, în timp ce compania DocProcess, al cărei CEO este Liviu Apolozan a fost ocupanta locului al treilea, la categoria Emerging Entrepreneur Of The Year, pe segmentul de tehnologie.

Premiul pentru cel mai bun business de familie a fost acordat grupului Boromir, controlat de familia Boromiz din Râmnicu Vâlcea.

Juriul independent a fost alcătuit din Cristi Covaciu, fondator IPEC, preşedintele juriului şi câştgător al ediţiei din 2017, Doina Popescu, Managing Partner, Forevest Capital Partners, Daniel Dines, CEO UiPath, Marius Ştefan, CEO Autonom şi Vasile Armenean, fondator al Betty Ice.

Bogdan Ion (EY România)

„Ediția din acest an a adus în competiție mai multe firme de dimensiuni mari, cu un brand deja consacrat. Am văzut mai multe cazuri de extindere regională, prin achiziții, prin înființarea de afaceri green field sau prin contracte externe semnificative. Structurile de guvernanță ale acestor firme evoluează, iar inovația este o prioritate.

Dintre cei 43 de candidați intrați în competiție, 17 antreprenori români s-au înscris la categoria Emerging Entrepreneur of the Year pe care, pentru prima dată, am dedicat-o exclusiv firmelor din tehnologie, de la care așteptăm un nou unicorn,” a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

 

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite şi, începând cu 1993, a fost extins la nivel internaţional. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii. România a intrat în competiția internațională începând cu anul 2014.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii