FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul de software OVES Enterprise din Cluj investește 250.000 de euro și deschide primul birou din Washington DC și al doilea din SUA. Compania se așteaptă ca în acest an aproximativ 30-40% din cifra de afaceri să fie generată în America.

„SUA sunt cel mai atractiv punct pe harta industriei de spațiu și apărare din întreaga lume, iar regiunea Washington, Virginia, este polul dezvoltării celor mai mari companii de Defence. Biroul OVES Enterprise din Washington DC este un argument în plus pentru a accelera investițiile de resurse umane și financiare în verticala de Defence, una dintre prioritățile noastre pentru următorii ani”, a declarat Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Investiția de 250.000 de euro include cheltuieli cu documente și taxe locale, precum și chiria spațiului aferentă primului an de activitate.

Investițiile în extinderea internațională ale OVES Enterprise vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, compania țintind deschiderea de noi birouri, fie in Europa, fie în altă regiune din SUA.

Compania a deschis primul birou în America, în Silicon Valley, la finalul anului trecut. OVES Enterprise  mai are birouri în Europa (România, UK și Germania) și în Orientul Mijlociu (Dubai).

Compania este activă, în SUA, în sectoare precum Apărare, Healthcare, Data, Fintech și eCommerce și caută oportunități în Aeronautică și Green Energy.

Până la finalul anului, aproximativ 30% – 40% din cifra de afaceri a companiei va fi generată de business-ul din SUA. Proiectele pe segmentul Defence vor contribui semnificativ la acest procentaj, în prezent, cota fiind de circa 12% și în creștere.