FacebookTwitterLinkedIn

Băncile și companiile fintech au crescut investițiile în digitalizare cu până la 30% și solicită cel mai des soluții digitale pentru user interface și user experience, potrivit dezvoltatorului de software Oves Enterprise.

”Încă de la începutul pandemiei, băncile au mizat pe faptul că utilizatorii vor petrece și mai mult timp în fața ecranelor și că multe tranzacții se vor muta online. Astfel, s-au axat pe redesign-ul aplicațiilor”, potrivit Oves Enterprise.

Securitatea este, de asemenea, în atenția băncilor, acestea căutând noi metode de identificare a vulnerabilităților și de prevenție și limitare a atacurilor cibernetice

Rapiditatea, mai ales pe transferurile bancare, este un alt factor care determină băncile să investească în dezvoltarea de noi aplicații care să permită transferuri de bani cu o viteză mai mare.

„Dacă la începutul anului, aproximativ 15% dintre clienții OVES Enterprise erau din domeniul fintech, acum, această pondere a urcat la peste 50%”, spune Mihai Filip, CEO Oves Enterprise

El a adăugat că toate băncile investesc în digitalizare pentru a nu rămâne în urma concurenței.

„Un exemplu aici vine din perioada de pandemie, când unele bănci au blocat bugetele de dezvoltare, iar altele au continuat investițiile, iar când s-au ridicat restricțiile, cei care au investit au avut un mare avantaj în fața celor care au așteptat, câștigând clienți și cotă de piață”, a adăugat Filip.

Oves Enterprise a fost înființată în 2015 la Cluj-Napoca și 80% din cifra de afaceri a  companiei este generată de proiecte din afara României.

Compania are 107 angajați și birouri în România, Germania și Emiratele Arabe Unite.