FacebookTwitterLinkedIn

OTP Group a finalizat achiziția filialei albaneze a Alpha Bank și devine astfel al cincilea jucător după valoarea activelor de pe piața albaneză și al treilea după împrumuturile acordate clienților.

“Intrarea noastră pe piața albaneză, în urmă cu patru ani, s-a dovedit a fi o decizie bună, iar de atunci banca noastră subsidiară, OTP Albania, și-a îndeplinit majoritatea obiectivelor ambițioase ale strategiei sale, devenind anul trecut cea mai profitabilă și cea mai eficientă bancă din Albania, din punct de vedere al costurilor, în ciuda dimensiunii mici”, a declarat László Wolf, director general adjunct al OTP Bank Ungaria.

În urma procesului de integrare a celor două bănci, cota de piață a OTP Group în Albania ar urma să ajungă la 11% în funcție de valoarea activelor, iar portofoliul de credite al clienților ar urma să se majoreze o dată și jumătate. În baza acestor creșteri, OTP Bank Albania ar putea deveni al treilea jucător de pe piață, cu o cotă de 16,3%, potrivit unui comunicat al băncii ungare.

Cele două bănci vor funcționa ca entități separate până la finalizarea fuziunii legale, iar procesul de integrare completă a OTP Bank Albania și Alpha Bank Albania este planificat să dureze până în 2023.

OTP Bank a fost una dintre cele mai active instituții financiare de pe piața europeană a achizițiilor. Începând cu 2014, OTP Bank a achiziționat 12 instituții financiare și portofolii bancare în nouă țări.

OTP are 16 milioane de clienție în 11 țări. Grupul ungar are o rețea de peste 1.400 de sucursale și are peste 37.500 de angajați.