FacebookTwitterLinkedIn

Dacă în alți ani tema principală a PROIECTULUI EDITORIAL SPECIAL AL FORBES ROMÂNIA viza obiceiurile și destinațiile de vacanță, anul acesta i-am provocat pe cei mai importanți manageri și antreprenori să răspundă unui scurt chestionar într-un moment complicat din punct de vedere economic și social, deși pentru cei mai mulți dintre noi ar fi trebuit să fie o așteptată revenire la (noua) normalitate.

Va intra afacerea Dvs. în vacanță în această perioadă? Sau nu mai este vremea de „vacanțe” în contextul geopolitic, economic și social în care ne aflăm?

La începutul acestei veri planificăm lansarea unei oferte publice inițiale (IPO) și listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Așadar, este o perioadă în care vom fi implicații cu toate forțele în dezvoltare businessului și exploatarea oportunităților de piață existente.

În contextul de piață actual, investițiile imobiliare reprezintă active de refugiu, iar modelul de business aplicat de Meta Estate Trust asigură o diminuare a riscurilor prin diversificare atât geografică, cât și pe segmente de piață, dar mai ales printr-o rotație rapidă a capitalului. Modelul nostru de business este unul agil, care se pliază cu rapiditate situațiilor neprevăzute. Astfel, considerăm că nu este o perioadă în care vacanța să fie pe lista de priorități. 

Cele mai întâlnite teme în discuțiile pe care redactorii Forbes România le-au avut de-a lungul acestui an au vizat creșterea inflației, războiul din Ucraina, pandemia, problemele din lanțurile de aprovizionare, lipsa forței de muncă, creșterea explozivă a prețurilor la utilități. Care sunt preocupările Dvs. în următoarea perioadă?

Cele mai mari provocări sunt cele legate de faptul că, în acest moment, dobânda reală (dobânda minus inflația) este negativă,  de aceea orice sumă neinvestită în această perioadă își pierde rapid din valoare. Pentru companie este în continuare important să investim în active care ne oferă un randament atractiv, dar și suplimentar ne oferă această protecție la inflație. Istoric vorbind, imobiliare sunt unul din cele mai bune refugii pentru inflație.

Cum arată planurile Dvs. de business pentru finalul acestui an? Dar pentru 2023?

Principala prioritate a companiei, în acest moment, este listarea pe piața de capital. Considerăm că este un moment prielnic pentru această decizie și, mai mult de atât, ne dorim să ne ținem angajamentele față de acționari. 

Pentru anul în curs vizăm să ajungem la active totale de 25,7 milioane de euro, comparativ cu cca. 14,5 milioane de euro la final de 2021. Pe termen mediu, până în 2025, vizăm atingerea unui prag de 100 milioane de euro în ceea ce privește valoarea totală a activelor.