FacebookTwitterLinkedIn

Creatorul ChatGPT, OpenAI Inc., a ales Londra ca sediu al primului său birou în afara SUA, conform Bloomberg News. Compania cu sediul în San Francisco, care a strâns finanțare de peste 10 miliarde de dolari, se află într-o perioadă de recrutare intensă.

Directorul executiv Sam Altman a declarat că era în căutarea unei locații potrivite pentru primul birou european al companiei, iar pe listă au fost Polonia, Franța și Marea Britanie. 

Această mutare vine în contextul unei rivalități tot mai mari între Marea Britanie și Franța pentru a deveni centrul tehnologiei din Europa. În timpul vizitei sale în Londra, Altman s-a întâlnit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak. De asemenea, în timpul vizitei sale, Altman a criticat abordarea Uniunii Europene în reglementarea inteligenței artificiale, spunând că OpenAI ar putea înceta să funcționeze în regiune dacă compania nu ar putea respecta regulile viitoare – cuvinte pe care ulterior le-a temperat. 

Într-o postare de blog din miercuri, OpenAI a declarat că va angaja pentru poziții de cercetare, inginerie și afaceri la Londra, un oraș pe care Altman l-a descris ca având “talent de clasă mondială”. 

DeepMind, laboratorul de cercetare care conduce acum strategia de inteligență artificială pentru Google al Alphabet Inc., unul dintre principalii rivali ai OpenAI, are, de asemenea, sediul în Londra.