FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul One United Properties a anunțat la Bursă despre încheierea unui contract în valoare de 57 milioane de euro (fără TVA) cu Infineon Technologies, privind dezvoltarea “unei clădiri de birouri la cheie, care să acopere nevoile Infineon pe o perioadă de 15 ani, începând cu anul 2026.” 

Infineon Technologies, importantă companie germană care activează în proiectarea și producția de semiconductori, va închiria, conform contractului, o clădire de birouri, ONE Technology District, cu suprafață totală închiriabilă de 20.000 mp (cu terase), inclusiv 2.000 mp de laboratoare și 280 de locuri de parcare. 

Dezvoltarea va include un sistem geoexchange care va acoperi integral nevoile de încălzire și răcire ale chiriașului. Dezvoltarea viitoare va fi amplasată în Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 5-7, București și se estimează ca va fi livrată în trimestrul II din 2026. Mișcarea demonstrează planurile de extindere ale companiei pe piața românească, într-un context în care industria de semiconductori este una de importanță strategică.

În vara anului trecut, Infineon Technologies România anunța extinderea spațiului de birouri cu încă două etaje și un laborator în campusul de afaceri Novo Park, deținut de dezvoltatorul imobiliar local Genesis Property.

Compania semna atunci un contract de închiriere pentru extinderea sediului său din România cu încă două etaje și un laborator în clădirea D, ajungând la o suprafață de 10.000 mp, plus o prelungire a contractului existent până în 2025.

Tot anul trecut, compania germană a deschis un birou la Iași, în ansamblul mixed-use Palas, investiție a Grupului Iulius. Noul birou, cu o suprafață inițială de peste 600 mp, ar urma să se extindă, potrivit companiei.

Infineon Technologies a intrat pe piața locală în 2005, odată cu deschiderea unui centru R&D în București, și a crescut la peste 500 de ingineri în România.