FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a obținut o finanțare de 20 de milioane de euro de la Banca Transilvania, pentru finalizarea dezvoltării componentei rezidențiale a One Cotroceni Park. Aceasta se află în prezent într-un stadiu avansat de construcție, cu termen de finalizare în anul 2023. Peste 90% din apartamente sunt deja precontractate de clienți, anunță compania.

Proiectul de regenerare urbană a fost demarat de dezvoltator pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafață de 5,8 hectare. One Cotroceni Park este o dezvoltare cu funcțiuni mixte, ce propune atât spații de birouri moderne, cât și zone comerciale și de agrement și unități locative. Componenta rezidențială de la One Cotroceni Park prevede 868 de apartamente, dispuse pe parter plus 11 etaje. 

Unitățile rezidențiale au primit deja precertificarea Green Homes pentru întrunirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu. Printre beneficiile clădirilor verzi se numără performanța energetică ridicată conform principiilor nZEB (near zero energy), sursele de energie regenerabilă și nivelul ridicat de confort oferit de spațiile verzi.

One Cotroceni Park reprezintă doar prima etapă a unei dezvoltări urbane mult mai ample, care se va numi One Cotroceni City și care se va întinde pe mai bine de 10 ha de teren (pe locul fostelor platforme industriale Ventilatorul și TitanMar). Cea de-a doua etapă a One Cotroceni City va include dezvoltarea One Cotroceni Towers, cea mai recentă achiziție strategică a companiei anunțată în luna februarie 2023.