FacebookTwitterLinkedIn

În urma evaluării GBCI (Green Business Certification Inc.), organizație de top care recunoaște în mod independent excelența în performanța și practica industriei de afaceri la nivel global, One Tower a obținut prestigioasa pre-certificare LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, care este totodată și cea mai strictă acordată în domeniul dezvoltării durabile și „green” a construcțiilor.

„Certificarea obținută ne onorează și ne obligă să continuăm eforturile companiei de a livra proiecte sustenabile, cu un impact minimal asupra mediului înconjurător. Dorința noastră este de a construi birouri care se concentrează pe bunăstarea angajaților din aceste sedii, prin apropierea de parcuri și zone verzi, accesul la sport prin activități exterioare, precum și încorporarea în concept a numeroase servicii legate de sănătatea și alimentația oamenilor. Această strategie o aplicăm în toate proiectele noastre: One Tower, parte din One Floreasca City, One Cotroceni Park și One Verdi Park.”, spune Ionuț Dumitrescu, Co-fondator One Office, divizia de birouri a One United Properties.

One Tower a primit pre-certificarea LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum, care, din punct de vedere al sustenabilității, reprezintă cel mai înalt nivel de apreciere și evaluare tehnică a unei construcții. Clădirea va beneficia de iluminat LED, sisteme performante de încălzire și ventilație, precum și de un sistem de captare și reutilizare a apei pluviale.

„One Tower propune soluții tehnice de top care vor conduce la o eficiență energetică foarte bună a clădirii. În plus, proiectul va încorpora materiale sustenabile și sănătoase și va optimiza nivelul de iluminat natural care pătrunde în spațiile de lucru”, a declarat Anca Mitrea, Senior Associate în cadrul departamentului de certificari verzi al Colliers International, companie de consultanță imobiliară care a obținut certificarea LEED.

One Tower este o clădire de birouri de clasă A, parte a proiectului imobiliar multifuncțional One Floreasca City, unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din zona centrală a Bucureștiului. Acest proiect imobiliar cuprinde trei componente integrate într-un ansamblu deschis: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu contemporan de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A – One Tower, dar și trei blocuri cu apartamente exclusiviste – One Mircea Eliade. Proiectul imobiliar mixt pe care One United Properties îl dezvoltă la intersecția arterelor Mircea Eliade și Calea Floreasca din București redă orașului și comunității o zonă abandonată de 20 de ani. Întregul proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi. În plus, vor fi amenajate alei pietonale, zone de relaxare și un loc de joacă pentru copii. Noua dezvoltare imobiliară va repune în circuitul public o zonă abandonată de 20 de ani, complexul urmând să fie unul deschis întregii comunități, cu circulație exclusiv pietonală. Lucrările de construcție au început în 2018 și au depășit deja cota zero la finalul anului trecut, proiectul urmând să fie livrat în T3, 2020.

În plus, dezvoltatorul vine și cu o serie de soluții de trafic, odată cu acest proiect. Compania a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de mp și va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură: Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între Str. Glynka și Bd. Mircea Eliade); o nouă soluție de trafic și semaforizare va fi implementată în intersecția Bd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / Str. Ceaikovsky prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga și respeciv la dreapta; schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul București (BTMS); noi alveole pentru stațiile de autobuz; modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade și str. Banu Antonache și modernizare intersecţiei dintre str. Glynka și Calea Floreasca. Totodată, investitorul și-a asumat costuri mai mari prin construirea exclusivă a parcărilor în subteran, un total de 1.200 de locuri de parcare urmând să deservească întreaga dezvoltare One Floreasca City.

One Tower va avea o suprafață închiriabilă de 23.867 mp, dotați după ultimele tehnologii. Totodată, va beneficia de o suprafaţă pe etaj de 1.400 mp, cu o formă regulată ce va oferi utilizatorului lumină naturală şi o utilizare extrem de eficientă a spaţiului. Clădirea de clasă A va oferi o privelişte unică asupra lacurilor şi parcurilor din împrejurimi şi o vedere panoramică de neegalat. Printre beneficiile oferite chiriaşilor se numără ferestrele operabile manual, 460 de locuri de parcare şi facilităţi pentru transport alternativ atât pentru transport în comun, cât și individual. Clădirea va fi dotată şi cu staţii de încărcare pentru maşini electrice, dar şi cu o parcare numeroasă pentru biciclete, vestiare şi duşuri.

Investiția necesară dezvoltării întreg ansamblului One Floreasca City este de 100 de milioane de euro, promisiunea investitorilor fiind de a livra un proiect multifuncțional de referință, unde arhitectura interbelică se va alătura celei contemporane, toate clădirile urmând să fie construite după ultimele standarde în materie de inovație constructivă și certificate green.

Compania și-a anunțat deja intenția de a obține Precertificarea LEED la nivel Platinum și pentru alte proiecte imobiliare multifuncționale multifuncționale aflate în derulare, One Verdi Park și One Cotroceni Park.