FacebookTwitterLinkedIn

Terminalul de la Arad are o capacitate de depozitare de peste 32.000 metri cubi, echivalent cu peste 550.000 de plinuri auto. Depozitul răspunde în principal nevoii de carburanți din județele din vestul României – Arad, Bihor, Timiș, Hunedoara.

”Odată cu modernizarea depozitului de carburanți de la Arad, încheiem cu succes programul de optimizare a infrastructurii pentru depozitarea carburanților. Programul a vizat concentrarea operațiunilor în șase depozite mari pe teritoriul țării și a presupus investiții de aproximativ 145 de milioane de euro în ultimii 12 ani”, a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.

Depozitul, care se întinde pe o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați include cinci rezervoare de carburanți modernizate. În cadrul proiectului, au fost implementate tehnologii moderne pentru automatizarea gestiunii și a livrărilor de carburanți, dar și cele mai bune sisteme disponibile pentru protecția împotriva incendiilor și pentru reducerea impactului asupra mediului.

Lucrările de construcţii au inclus modernizarea a 5 rezervoare de depozitare carburanţi, instalarea a aproape 12 kilometri de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton şi lucrări de modernizare pentru 2 kilometri de cale ferată care deservesc depozitul.

Compania a investit aproximativ 145 de milioane de euro începând din 2007 pentru modernizarea infrastructurii de depozitare și livrare a carburanților din România. Programul de optimizare a infrastructurii de depozitare a carburanților a fost demarat în 2007 și a necesitat investiții de aproximativ 145 de milioane de euro. În cadrul programului de optimizare au fost construite trei depozite noi, la Jilava, Brazi și Ișalnița și au fost modernizate alte trei depozite – la Bacău, Cluj și Arad. Acestea au o capacitate cumulată de 119.000 de metri cubi și acoperă geografic întregul teritoriu al României, răspunzând astfel nevoii de mobilitate la nivel național.

Citește și: OMV Petrom estimează că OUG 114 va diminua cu 40 de milioane de euro profitul anual al companiei