FacebookTwitterLinkedIn

Forbes CEE Forum 2017 – Leadership pentru următorii 100 de ani

Kingfisher plc, compania mamă a Brico Depôt România, a anunţat că a semnat cu succes contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România S.R.L. pentru o sumă care nu este dată publicităţii. Acţiunile au fost achiziţionate de la familia Susli.

Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane de euro, în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de orașe din ţară. Mai mult, suntem mândri că România este o destinație interesantă de investiții pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”, a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker.

Brico Depôt România a avut o cifră de afaceri de aproximativ 150 de milioane de euro, anul trecut, cu 15 magazine în România şi aproximativ 900 de angajaţi. Retailer-ul de bircolaj este parte a Kingfisher plc, grupul de retail home improvement, cu peste 1.200 de magazine în zece ţări din Europa, din anul 2013. Kingfisher are 77.000 de angajaţi și aproape 6 milioane de clienți care cumpără săptămânal, atât din magazinele fizice, cât și online.

România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creștere, și am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara”, a declarat Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România.

Omer Susli a început extinderea Praktiker prin preluarea a două dintre magazinele închiriate

La sfârșitul lunii aprilie, Omer Susli, proprietarul Praktiker România, a achiziţionat magazinele din Ploieşti şi Constanţa, împreună cu terenurile aferente, printr-o finanţare din partea CEC Bank. Până la momentul achiziţiei, retailerul de bricolaj opera în cele două locaţii în baza unor contracte de închiriere. Praktiker România deține cinci dintre cele 27 de magazine pe care le operează, respectiv le are în proprietate pe cele din Piatra Neamţ, Galaţi, Focşani, Ploieşti şi Constanţa.

Cel mai mare jucător de pe piața de bricolaj este Dedeman, controlat de frații Pavăl, cu afaceri de 1,5 miliarde de euro din 47 de magazine și cu 9.800 de angajați.

Deloitte: Piața de fuziuni și achiziții din România, dublă în primul semestru, la 1,28 miliarde euro

În prima jumătate a acestui an, piața de fuziuni și achiziții (mergers & aquisitions, M&A) din România a atins valoarea de 1,28 miliarde de euro, potrivit unei analize realizate de Deloitte România. Acest nivel este dublu comparativ cu primul semestru din 2016. De asemenea, în primele șase luni ale anului, au fost anunțate 49 de tranzacții, față de 38 în primele șase luni ale anului trecut.