FacebookTwitterLinkedIn

​Provincia olandeză Groningen a anunțat că va introduce trenuri cu hidrogen pe o linie regională. Trenurile pe hidrogen vor intra în serviciul regulat de călători până la finalul lunii noiembrie în Austria și 14 trenuri vor fi livrate până în 2022 pentru a circula în landul german Saxonia Inferioară.

Provincia Groningen va lansa o licitație pentru trenuri cu hidrogen în 2021, dar va trebui să se asigure că are și finanțare pentru a le achiziționa.

Provincia Groningen din Olanda a publicat un raport care prezintă rezultatele testelor trenului Alstom Coradia iLint efectuate în luna martie pe cei 65 de kilometri de cale ferată dintre Groningen și Leeuwarden, din nordul Olandei.

Testele au avut ca scop să analizeze dacă un tren cu celule de combustie cu hidrogen ar putea fi o alternativă complet sustenabilă la trenurile diesel care circulă în prezent în partea de nord a țării.

Trenul cu hidrogen al Alstom a fost testat în detaliu de operatorul Arriva din provincia Groningen, operatorul olandez de infrastructură feroviară ProRail și compania de energie Engie.

DEKRA, o companie independentă de inspecție și certificare a testelor, a condus testele. Acestea au avut loc fără pasageri. Raportul afirmă că trenul cu hidrogen al Alstom a îndeplinit cu succes cele patru obiective ale cadrului de testare: autorizarea de către NSA (evaluatorul național olandez de siguranță) pentru a circula pe rețeaua feroviară olandeză; zero emisii și compatibilitatea perfectă cu serviciul comercial al orarului actual; realimentare rapidă și ușoară precum și familiarizarea publicului larg cu mobilitatea pe bază de hidrogen.

Trenurile pe hidrogen vor intra în serviciul regulat de călători până la finalul lunii noiembrie și în Austria, iar 14 trenuri vor fi livrate până în 2022 pentru a circula și în landul german Saxonia Inferioară.