FacebookTwitterLinkedIn

Tribunalul București a confirmat că Negro 2000, unul dintre jucătorii cunoscuți pe piața de prelucrare și de conservare a peștelui și a produselor din pește, a copiat ambalajele mai multor produse din portofoliul Ocean Fish.

Conform deciziei judecătorești, Negro 2000 a încălcat drepturile de proprietate intelectuală aparținând Ocean Fish, prin copierea ambalajelor mai multor produse regăsite în portofoliul companiei, se arată într-o informare oferită publicității de către reprezentanții Ocean Fish.

„Această decizie este un semn de normalitate, pentru noi, cei care investim timp și resurse în construcția unor afaceri durabile pe teritoriul României. Ne oferă încredere că putem continua investițiile și planul nostru de dezvoltare, astfel încât partenerii și clienții noștri să se bucure permanent de produse premium, cu un raport preț-calitate excelent”, a punctat Alesea Brînzilă, vicepreședinte Ocean Fish.

Deși hotărârea judecătorească nu este una definitivă, Tribunalul București a interzis societății Negro 2000, cu titlu provizoriu, până la o decizie definitivă, utilizarea în comerț a oricăror ambalaje care sunt identice sau similare cu drepturile de proprietate intelectuală protejate de Ocean Fish.

Contactați de Forbes România cu privire la acest subiect, reprezentanții Negro 2000 au declarat: „nu este reală informația că am încălcat drepturile de proprietate intelectuală aparținând Ocean Fish. Aceasta este o discuție mult mai complexă”, a subliniat Ion Tudose, administratorul companiei Negro 2000.

Potrivit reprezentanților Ocean Fish, conflictul datează din luna decembrie 2018, atunci când compania a sesizat debutul unor practici comerciale incorecte și a cerut Negro 2000 să înceteze această acțiune care le produce prejudicii, atât financiare, cât și la nivel de imagine. Însă, compania Negro 2000 a ignorat aceste sesizări, susțin oficialii Ocean Fish, și a continuat să vândă produse utilizând ambalaje care imită cromatic și la nivelul elementelor de design produsul original al Ocean Fish. Astfel, oficialii Ocean Fish au apelat la soluționarea conflictului în instanță.

Produsele vizate de această practică erau ‘Creveți semipreparați congelați Ocean Fish’, ambalați la pungă de 500 de grame, comercializați sub un ambalaj distinct.

Înființată în anul 1998, Ocean Fish este o companie cu un capital 100% românesc, ce deține una dintre cele mai moderne unități de producție din sud-estul Europei, în apropiere de București, în localitatea Afumați. Fabrica se întinde pe o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați și are o capacitate de producție de 7.000 tone/an.

Compania Negro 2000 a raportat în 2020 o cifră de afaceri de peste 139,5 milioane de lei, în scădere cu patru procente față de cea înregistrată în 2019, și un profit net de peste 10,5 milioane de lei. Compania avea în 2020 un număr de 191 de angajați.