FacebookTwitterLinkedIn

Dr. Fischer Dental, care se pregătește de listarea acțiunilor pe piața AeRO a Bursei de Valori București BVB), a deschis un laborator în Germania, la Dusseldorf, pentru a-și extinde vânzările pe cea mai mare piață a serviciilor dentare din Europa. 

Inaugurarea laboratorului în Germania se înscrie în strategia de dezvoltare a companiei prin parteneriate de tradiție pe care și le-a construit deja pe piețe din Europa (Germania, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Suedia), cât şi din Elveţia, Israel, SUA şi Canada.

Valoarea serviciilor dentare din Germania s-a situat la 15 miliarde de euro în 2019, dintre care partea de protetică a reprezentat 3,5 miliarde de euro, potrivit datelor oferite de Dr. Fischer Dental. Astfel, potențialul de creștere a vânzărilor pe această piață este unul ridicat. Înainte de pandemia COVID-19, creșterea medie anuală a pieței germane era estimată la 2,6%, iar aceasta s-ar putea accelera în următorii ani.

Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental, a declarat că a ales orașul Dusseldorf ca prim pas în extinderea afacerii, deoarece a lucrat acolo împreună cu soţul său, ca medici stomatologi, dar şi pentru potenţialul de business al zonei şi localizarea strategică. Pe viitor, se dorește extinderea și în alte regiuni germane.