FacebookTwitterLinkedIn

Perspectivele de creştere modestă în Marea Britanie vor face ca economia sa să înregistreze anul viitor cele mai slabe performanţe dintre toate naţiunile avansate, potrivit noilor prognoze ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Produsul intern brut al Regatului Unit este aşteptat să crească cu 0,4% în 2024, a anunţat joi grupul de reflecţie din Paris în cele mai recente perspective economice globale. Această cifră este în scădere faţă de o previziune anterioară de 0,7% şi mai puţin decât toate celelalte ţări din G7, în afară de Germania, care este aşteptată să fie de 0,2%, notează CNBC.

Se estimează că economia britanică va avansa cu 1% în 2025, în urma Canadei, Franţei, Germaniei, Japoniei şi SUA, deoarece efectele persistente ale ratelor ridicate ale dobânzilor şi ale inflaţiei continuă să aibă un efect negativ.

Predicţia negativă vine în timp ce economia globală dă semne de redresare, cu o prognoză de creştere constantă, de 3,1% în 2024, înainte de o îmbunătăţire modestă, la 3,2% în 2025.