FacebookTwitterLinkedIn

O unitate a Huawei Technologies livrează cipuri noi fabricate în China, pentru camere de supraveghere, într-un nou semn că gigantul tehnologic chinez găseşte modalităţi de a ocoli aproximativ patru ani de restricţii impuse de SUA exporturilor de tehnologie către compania chineză, au informat două surse despre eforturile diviziei.

Livrările către producătorii de camere de supraveghere de la unitatea de proiectare a cipurilor HiSilicon a companiei au început anul acesta, potrivit surselor familiarizate cu lanţul de aprovizionare din industrie, citate de Reuters.

Una dintre sursele informate despre divizia de cipuri a spus că cel puţin unii dintre clienţi sunt chinezi.

Huawei a dezvăluit, de asemenea, în ultimele săptămâni noi smartphone-uri care folosesc cipuri avansate, despre care analiştii spun că sunt fabricate pe piaţa internă.

Evoluţiile arată că gigantul tehnologic chinez depăşeşte problema restricţiilor impuse exporturilor de către Washington, care din 2019 l-au împiedicat să obţină componente şi tehnologie de la firmele americane fără aprobare.

Înainte de restricţionare exporturilor din SUA, Huawei a fost furnizorul dominant de cipuri pentru sectorul camerelor de supraveghere, cu o cota globală de  60% în 2018, potrivit estimărilor Southwest Securities.