FacebookTwitterLinkedIn

Compania farmaceutică Novo Nordisk a început anul în noul său sediu din clădirea Țiriac Tower, din apropierea Pieței Victoriei.

Construcția este certificată LEED Platinum și Well Health-Safety și este axată pe folosirea eficientă a resurselor: consum optimizat de energie, utilizarea eficientă a apei, materialele folosite, resurse și calitatea mediului interior, soluțiile de iluminat LED și 98% din zona ocupată a clădirii cu vedere direct către exterior.

Designul și modul de utilizare gândite pentru noul birou Novo Nordisk pun accent pe sustenabilitate, iar materialele folosite sunt naturale: textile din lână, lemn, plante naturale și stabilizate etc.

Proiectarea biroului Novo Nordisk a început în luna mai 2020, în plină perioadă de pandemie, de aceea cea mai mare provocare a fost crearea unui spațiu care să respecte nevoile sociale actuale, într-o perioadă în care spațiile de lucru erau într-o continuă transformare.

„Conceptul propus a fost Living Office, bazat pe o metodologie de design propusă de Herman Miller și fundamentată pe designul centrat pe ființa umană, pe nevoile și emoțiile utilizatorilor”, a declarat arhitecta Delia Alexandra Didea, de la Workspace Studio, partenerul Novo Nordisk pentru proiectarea și amenajarea biroului.  

Ţiriac Tower acoperă o suprafaţă totală construită de 30.969 de metri pătraţi, din care 16.472 reprezintă birouri clasa A închiriabile, dispuse pe 12 etaje şi parter. Printre ceilalți clienți care au ales să închirieze spații în această clădire se numără R Systems, Forty Management și Allianz Țiriac.