FacebookTwitterLinkedIn

Uber a anunțat la începutul săptămânii noutățile din portofoliul companiei pregătite pentru ceea ce se așteaptă a fi un sezon plin de călătorii și de evenimente.

Noutățile anunțate în timpul evenimentului virtual Go/Get organizat de Uber includ posibilitatea de a comanda transport charter (autobuze sau van-uri pentru pasageri), de a încărca în aplicație întregul itinerariu pentru a comanda cursele, comenzi vocale și un centru EV (de mașini electrice) pentru șoferi.

Uber face eforturi să devină un “super app” și de a-și diversifica portofoliul de produse, ceea ce pe termen lung se așteaptă să îi aducă profitabilitate crescută. Compania își diversifică semnificativ și flota, cu trenuri, autobuze, avioane și serviciul de rent-a-car – toate acestea vor fi disponibile în Marea Britanie începând cu această vară. 

Uber Travel

Uber va permite utilizatorilor să își rezerve în aplicație curse pentru fiecare bucată din itinerariul unei vacanțe sau dintr-un itinerariu mai complex. Ca prim pas, utilizatorii își conectează cu aplicația contul de Gmail, iar apoi Uber extrage informațiile privitoare la rezervările necesare și organizează zboruri, hoteluri și propuneri de restaurante, într-un singur loc în aplicație, pentru a oferi utilizatorilor o experiență de călătorie fără pic de stres. Cei care își vor rezerva vacanțele cu Uber Travel vor primi înapoi 10% în cash pentru fiecare cursă rezervată. 

Acest produs va fi lansat luni în Statele Unite și în săptămânile următoare în Canada.

Uber Charter

Uber își extinde oferta de servicii de taximetrie printr-un parteneriat pe care l-a semnat recent cu U.S. Coachways. Compania va oferi posibilitatea clienților să rezerve direct din aplicație autovehicule mari, cum ar fi van-urile sau autocarele, cu prețul cunoscut dinainte. Acest serviciu va fi disponibil în SUA în această vară.

Uber Eats at Stadiums

Uber lansează serviciul de livrare a comenzilor de mâncare la anumite stadioane din SUA și din Franța. Utilizatorii vor putea să comande masa din aplicație la concesiunile din incinta stadioanelor și să își ridice pachetul atunci când acesta este gata, fără să mai aștepte la coadă în pauzele meciurilor sau ale concertelor.

Serviciu Uber Eats at Stadiums este disponibil în California la Dodger Stadium și Angel Stadium; în New York la Yankee Stadium; în Washington, D.C. la Capital One Arena; în Houston la Minute Maid Park; în San Jose, California, la PayPal Park; și în Rennes, Franța, la Roazhon Park.

Comenzi vocale

Utilizatorii aplicației pot comanda acum Uber Eats cu Google Assistant. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să spună “OK Google,” și să ceară plasarea comenzii la un restaurant cu Uber Eats. Acest serviciu este disponibil global în limba engleză și în următoarele luni Uber va adăuga și alte limbi.

EV Hub și Charging Map

Uber și-a luat o misiune la nivel global să devină o platformă de mobilitate cu zero-emisii de carbon până în 2040, dar pentru aceasta va trebui să aibă susținerea șoferilor. În acest scop, compania a anunțat un sistem nou, in-app, pentru șoferii care doresc să afle mai multe despre vehiculele electrice. Acest punct este numit EV Hub și este gândit ca un “one-stop shop unde șoferii pot primi informații și bonusuri pentru a se alătura revoluției electrice, și tot aici pot compara costurile de întreținere și utilizare a unei mașini electrice față de o mașină non-electrică.” 

Uber adaugă de asemenea și o hartă a punctelor de încărcare în aplicația Uber Driver, care va arăta cele mai apropiate stații de încărcare a bateriilor, vitezele de încărcare și traseul până la ele.

Uber Comfort Electric

Uber lansează și comfort electric, ceea ce permite utilizatorilor să aleagă opțiunea de a călători într-o mașină electrică premium, cum ar fi Tesla sau Polestar. Acest produs va fi disponibil în Los Angeles, San Francisco, San Diego și Dubaiîncepând de marți și se așteaptă ca alte piețe să urmeze în curând.

Vouchere pentru evenimente

Utilizatorii Uber pot să acopere costurile călătoriilor cu vouchere. Persoana care organizează evenimentul introduce în aplicație detaliile acestuia, suma maximă pe care dorește să o acopere pentru invitați și trimite acestora codul generat astfel. Invitații își stabilesc fiecare propriul punct de unde să fie preluați și orele și locația pentru întoarcere.