FacebookTwitterLinkedIn

Noua generație BMW Seria 5 a fost prezentată oficial în România exact în ziua lansării internaționale, pe 24 mai. Ajungând la cea de a 8-a generație, noul Seria 5 este unul dintre cele mai emblematice modele ale mărcii.

Cu un look îndrăzneț și o siluetă dinamicăRilastil Sun System D-Clar paptot ro noul limbaj de design al BMW, oferind un mix între două modele reper: noul X1 și noua generație Seria 7/i7.

La exterior se observă detalii specifice mărcii, grila frontală de dimensiuni medii, care opțional poate fi conturată cu lumină led BMW Ironic Glob, farurile adaptive LED și jante de 21 de inci cu aspect aerodinamic. Stopurile au un contur precis și sunt definite de o bandă cromată în formă de L.

Interiorul este echipat cu ecranul curbat BMW Curved Display și cu noul sistem multimedia iDrive 8.5. 

Pentru început vor fi disponibile 5 variante pentru piața din România: două motoare termice pe benzină și diesel, două opțiuni electrice denumite i5 eDrive40 și i5 M60 xDrive, iar din 2024 va fi posibilă alegerea unui nodel PHEV. Vârful de gamă îl reprezintă i5 M60 xDrive. Modelul produce 601 CP în modul „My Mode SPORT” și 820 Nm folosind funcția „M Launch Control”. 

Prețurile de pornire sunt cuprinse între 58.964 euro, cu TVA, pentru BMW 520i și 99.603 euro, cu TVA, pentru BMW i5 M60 xDrive. Noul BMW Seria 5 și BMW i5 vor ajunge în showroom-uri spre finalul anului 2023.