FacebookTwitterLinkedIn

Bursele din Asia s-au stabilizat miercuri, după trei sesiuni consecutive de pierderi. Investitorii au așteptat marți informații cu privire la înăsprirea politicii monetare din partea Rezervei Federale a SUA.

Indicele Nikkei din Japonia (.N225) a reușit să contracareze o parte din pierderi, însă continuă să se poziționeze sub nivelul din decembrie 2020, potrivit Reuters. Indicele blue-chip (.CSI300) al Chinei a a scăzut cu 0,33%, în timp ce indicele Hang Seng (.HSI) din Hong Kong a scăzut cu 0,3%.

Piața europeană a înregistrat o ușoară revenire, astfel că contractele futures pan-regionale Euro Stoxx 50 au crescut cu 0,5% , iar contractele futures FTSE au crescut cu 0,8%.

Contractele futures Nasdaq au urcat cu 0,3% în tranzacțiile asiatice, în timp ce e-mini-urile S&P 500 au rămas neschimbate.

Trezoreria SUA a înregistrat un ritm constant. Titlurile trezoriere la doi ani au înregistrat un randament de 1,0313%, păstrând câștigurile înregistrate la începutul acestei luni. Randamentul titlurilor pe 10 ani a fost de 1,7743%.

Indicele mondial MSCI (.MIWD00000PUS) este pe cale să atingă cel mai scăzut nivel lunar de la începutul pandemiei. Cu toate acestea, analiştii sunt de părere că acest aspect este puţin probabil să modifice planurile Rezervei Federale de a înăspri politica monetară. Rezerva Federală a SUA urmează să își actualizeze planurile privind politica monetară până la finalul zilei de miercuri.