FacebookTwitterLinkedIn

NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise în valoare de aproximativ 970 de milioane de lei în 2022, în creștere cu 3%. Totodată, NN a plătit anul trecut peste 770 de milioane de lei clienților de asigurări și pensii private din România.

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise de 970 de milioane de lei în 2022, în creștere de la 940 de milioane de lei în 2021, conform rezultatelor financiare neauditate.

”Evoluția confirmă nevoia de protecție și stabilitate financiară a clienților în contexte dificile și preocuparea pentru soluții de asigurare care să le ofere sprijin financiar când apar situații neprevăzute”, apreciază compania.

În 2022, NN Asigurări de Viață a plătit beneficii record din asigurări de peste 559 de milioane de lei, în creștere cu 16% față de 2021

Din această sumă, aproximativ 80 de milioane de lei au fost beneficii pentru evenimente asigurate, iar 479 de milioane de lei indemnizații pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, răscumpărate sau reziliate.

În același timp, compania a contribuit cu 68 de milioane de lei la bugetul de stat, cu 23% peste nivelul din anul anterior.

„Prin tot ceea ce facem, la NN urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români care se bazează pe noi în demersul lor de a-și asigura un viitor financiar mai bun”, a spus Gerke Witteveen, Chief Financial Officer al NN.

NN Asigurări de Viață a administrat active financiare în valoare de 4,45 miliarde de lei în 2022, nivel apropiat celui înregistrat la finalul anului.

Compania a încheiat anul 2022 cu un profit brut de 106 milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, cu 23,7% peste nivelul din anul precedent care a fost marcat de un volum mai ridicat de investiții în transformarea digitală.

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viață, activele nete administrate au depășit pragul de 2 miliarde de lei la finalul anului trecut, cu 7,1% peste nivelul din 2021, reprezentând o cotă de 55,4% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Cele două fonduri au depășit cumulat 300.000 de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a aproape 48% din numărul total de participanți la Pilonul III.

În același timp, în segmentul pensiilor private obligatorii administrate de NN Pensii, 2022 a fost încheiat cu un volum al activelor nete administrate de 33 de miliarde de lei, cu 6,2% peste nivelul de la finalul anului 2021, reprezentând o cotă de 34,3% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Fondul administrat de NN Pensii avea 2,08 milioane de participanți la finalul anului trecut, echivalentul a 26,2% din numărul total de participanți la Pilonul II, și a plătit aproape 160 de milioane de lei celor care au îndeplinit în 2022 condițiile pentru a beneficia de sumele acumulate în contul lor de pensie privată Pilon II.