FacebookTwitterLinkedIn

În această săptămână, Guvernul Ciucă va anunța oficial pachetul de reformă a cheltuielilor publice, care vizează economii de miliarde de lei până la sfârșitul anului. Premierul a promis că nu va fi austeritate, ci cumpătare, nu vor fi modificate sumele pentru investiții și nici nu vor fi reduse salariile în sectorul bugetar.

Reducerile preconizate de cheltuieli nu vor afecta investițiile, salariile și locurile de muncă.

Nicolae Ciucă: „Prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba după ce vom avea o decizie în coaliție, să ne asigurăm că nu ieșim din ținta de deficit. Nu vorbim de măsuri de austeritate, pentru că am văzut în ultimii ani că nu numai economia românească, ci orice economie nu se dezvoltă și nu funcționează în parametri normali pe măsuri de austeritate.

În schimb, pe măsuri de cumpătare cred că se poate discuta în așa fel încât gestionarea banilor publici să poată să se facă într-un mod cât mai eficient”, conform RRA.

Nicolae Ciucă a spus că deficitul de colectare din primele trei luni ale anului se datorează faptului că marii contribuabili nu și-au plătit la timp datoriile şi a făcut în acest sens un apel la aceștia, dar și la instituțiile de colectare.