FacebookTwitterLinkedIn

Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost scoasă la vânzare prin licitație, la un preț de peste 91 milioane lei. 

Potrivit administratorului judiciar al CEH, Emil Gros, nicio firmă nu s-a înscris la licitaţie, iar termenul limită pentru depunerea unei oferte a fost marţi, 12 iulie, la ora 12.00, arată Agerpres.

Emil Gros a precizat că licitaţia programată pentru 15 iulie se va desfășura și în aceste condiţii, urmând ca în procesul verbal ce se va încheia cu acel prilej să se consemneze situaţia de fapt. Licitaţia se va relua apoi, la acelaşi preţ, de 91,23 milioane euro fără TVA, pe data de 29 iulie, iar în cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în 12 august şi ulterior în 26 august.

În luna mai, 11 societăţi erau interesate de licitaţie, inclusiv un holding din Coreea de Sud.

Procedura de valorificare a acestui activ a fost aprobată de adunarea creditorilor Complexului Energetic Hunedoara în cadrul şedinţei convocate de administratorul judiciar, SC Expert Insolvenţă SPRL, la data de 20 mai 2022. Printre condiţiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziţiona termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 MWh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026, mai arată sursa citată.

Termocentrala Mintia face parte din Complexului Energetic Hunedoara şi este compusă din terenuri în suprafaţă de 329,8 de hectare şi construcţii, precum şi bunurile mobile şi echipamentele aferente. Unitatea a fost închisă în luna august a anului trecut, după mai bine de 50 de ani de funcţionare.