FacebookTwitterLinkedIn

Televiziunea National Geographic aduce în fața publicului noi imagini aeriene spectaculoase ale continentului – începând cu o călătorie deasupra României pe parcursul celor patru anotimpuri – în cel de-al patrulea sezon al seriei de documentare „Europa văzută de sus”.

Seria are premiera marți, 20 septembrie, de la ora 22:00, noi episoase urmând a fi difuzate în exclusivitate pe National Geographic în fiecare marți la aceeași oră.

Noul sezon ce cuprinde șase episoade oferă, de asemenea, vederi spectaculoase ale celor mai frumoase repere culturale și geografice din Danemarca, Serbia, Belgia, Bulgaria și Scoția, folosind tehnologia de ultimă generație a dronelor pentru a-i conduce pe telespectatori într-o călătorie vizuală uimitoare în fiecare dintre aceste locații.

Noul sezon al seriei documentare „Europa văzută de sus” va debuta cu episodul dedicat României, în cadrul căruia telespectatorii vor fi purtați într-o aventură uimitoare deasupra unora dintre cele mai importante simboluri și zone din Transilvania, precum Castelul Bran sau Castelul Corvinilor, urmate de o incursiune în nordul României, într-o plimbare cu Mocănița, ultimul tren forestier cu aburi din Europa, situat în Vișeu de Sus, Maramureș.

Urmărim și ambițiosul proiect ingineresc al podului de la Brăila, care la finalizare va deveni cel mai lung pod suspendat ce traversează Delta Dunării și al doilea cel mai lung pod din Europa Continentală și asistăm o echipă de voluntari care a refăcut cea mai mare parte a acoperişului lăcașului medieval „Arhanghelul Mihail”, folosind șindrilă din stejar realizată manual, prin cioplire.

Seria documentară „Europa văzută de sus” este produsă pentru National Geographic de Windfall Films (parte a Argonon Group). Pentru Windfall Films, Mark Bridge este producător, iar Carlo Massarella este producător executiv.
Carolyn Payne este editor de comisionare și producător executiv pentru National Geographic.