FacebookTwitterLinkedIn

Noul serial care scoate la iveală descoperiri noi și revoluționare despre vikingi pentru a oferi o perspectivă nouă asupra vastelor realizări globale ale „celor mai mari războinici din istorie”, „Vikingii: Ascensiunea și decăderea”, are premiera luni, 17 octombrie 2022, de la ora 22:00, la National Geographic.

Timp de peste 300 de ani, vikingii au purtat războaie cu efecte brutale pe apele mărilor. Erau oare jefuitori însetați de sânge sau agenți politici vicleni?

În această nouă serie National Geographic suntem martorii primelor călătorii ale vikingilor dincolo de coasta scandinavă, la jefuirea orașului York și asediile Parisului, în timp ce descoperim rutele comerciale pe care vikingii le-au dezvoltat până la est, la Bagdad, și la vest, pentru a descoperi America.

Această nouă perspectivă asupra vikingilor, narată de Ólafur Darri Ólafsson, este atent alcătuită de producătorii documentarului cu ajutorul a 20 dintre cei mai importanți experți în istoria vikingilor, notează Media Expres.

Printre aceștia se numără Stefan Brink (profesor de studii scandinave, Universitatea Cambridge); Terry Gunnell (profesor de folcloristică, Universitatea din Islanda); Anders Winroth (profesor de istorie medievală, Universitatea din Oslo); Cat Jarman (bioarheolog și autor al cărții „The River Kings”); Søren Michael Sindbæk (arheolog, Universitatea din Aarhus); Dr. Clare Downham (Universitatea din Liverpool, autor al cărții „Viking Kings of Britain and Ireland”) și mulți alții.

„Vikingii: Ascensiunea și descăderea” este produs de Herbert L. Kloiber, Olivia Pahl, Daniel Sharp, Anna O’Malley și Daniel Sharp.