FacebookTwitterLinkedIn

Reședința designerului Oleg Cassini din vecinătatea parcului Gramercy din New York City este pusă în vânzare după o îndelungată dispută legală între moștenitori.

Cunoscută drept Vila Joseph B. Thomas, clădirea este una dintre puținele construcții istorice din oraș încă aflate în proprietate privată. Casa cu șase dormitoare și cinci băi datează din secolul al XVII-lea și a fost inițial construită în Amsterdam. În 1845 a fost dezmembrată și transportată peste ocean, în Upper East Side, de unde a fost mutată pe amplasamentul actual în 1910.

Cu o suprafață utilă de 650 de metri pătrați, construcția în stil gotic afișează detalii arhitectonice regăsite în castelele medievale, care conviețuiesc cu elemente specifice bisericilor, sinagogilor și caselor înșiruite. Pe fațadă pot fi admirați gargui lângă ferestrele cu vitralii și inserțiile decorative din piatră. Estetica eclectică continuă la interior, cu tavane cu muluri, șemineuri de dimensiuni impresionante și pereți lambrisați cu lemn de nuanță închisă.

Grace Kelly și Oleg Cassini / Profimediaimages.ro

Primul logodnic al lui Grace Kelly și designerul exclusiv al lui Jackie Kennedy, pentru care a creat peste 300 de ținute în perioada când aceasta a fost Prima Doamnă a SUA, Oleg Cassini s-a stins în 2006, la 92 de ani. Designerul a lăsat în urmă o situație matrimonială „complicată”: fiica sa a aflat după deces că tatăl ei fusese căsătorit în secret, vreme de 35 de ani, cu o altă femeie. A urmat o îndelungată dispută pe averea lui Cassini, finalizată acum aproximativ trei ani.

Vila familiei Cassini a fost cumpărată anul trecut de actualii proprietari, cu cinci milioane de dolari. Aceștia au renovat-o fără a-i altera originalitatea și vor să o vândă acum cu 14 milioane de dolari.