FacebookTwitterLinkedIn

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a vândut acțiuni în valoare de 8,5 miliarde de dolari ale producătorului de vehicule electrice, cel mai probabil pentru a-i ajuta la finanțarea achiziției rețelei de socializare Twitter.

Musk a declarat joi într-un tweet că „nu mai sunt planificate vânzări TESLA după această zi”, potrivit Reuters. El a vândut aproximativ 9,6 milioane de acțiuni săptămâna aceasta, echivalentul a 5,6% din participația sa în companie.

Nu se știe însă dacă toate vânzările recente de acțiuni Tesla ale Musk au fost raportate. Musk a încheiat luni un acord pentru a cumpăra Twitter contra sumei de 44 de miliarde de dolari, în numerar. Prin această tranzacție se va transfera controlul asupra platformei de socializare către cel mai bogat om din lume. Averea netă a lui Musk este de 268 de miliarde de dolari, potrivit Forbes

Ca parte a acordului privind achiziția Twitter, Musk a declarat că va oferi un angajament de capital de 21 de miliarde de dolari, dar nu este clar cum va va strânge miliardarul restul de 12,5 miliarde de dolari pentru finanțare prin capitaluri proprii. 

Musk deține și 43,61% din acțiunile companiei SpaceX, este evaluată la 100 de miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Tesla a rechemat 14.684 de autovehicule Model 3 fabricate în China, din cauza unor probleme cu software-ul “care ar putea cauza coliziuni”, a declarat autoritatea de reglementare a pieței din SUA, al doilea lot cu probleme pentru Tesla, în aprilie.