FacebookTwitterLinkedIn

Analiştii băncii de investiţii Morgan Stanley susțin că economiile Marii Britanii şi zonei euro vor intra în recesiune în 2023, însă SUA ar putea evita, la limită, recesiunea graţie unei pieţe a muncii rezistente.

Raportul Morgan Stanley arată, printre altele, că redeschiderea aşteptată a Chinei după aproape trei ani de restricţii COVID-19 ar urma să conducă la o revenire atât a economiei chineze cât şi a altor economii emergente din Asia, conform Agerpres.

Economia mondială va înregistra, anul viitor, o creștere de 2,2%, mai puţin decât cea mai recentă prognoza de creştere a Fondului Monetar Internaţional, conform căreia PIB-ul Mondial va înregistra anul viitor un avans de 2,7%.

Raportul Morgan Stanley: „Economia americană va evita, la limită, recesiunea în 2023 dar aterizarea nu se va resimţi ca fiind una lină deoarece ritmul de crearea de noi locuri de muncă va încetini semnificativ iar rata şomajului va continua să crească. Efectul cumulat al înăspririi politicii monetare în 2023 se va răsfrânge şi în 2024, rezultând doi ani de creştere foarte modestă.”

Morgan Stanley prognozează că Rezerva Federală va continua să majoreze costul creditului în 2023 pe măsură ce inflaţia va rămâne la un nivel ridicat după ce va atinge vârful în ultimul trimestru al acestui an.