FacebookTwitterLinkedIn

Montebello Transylvania Resort, care cuprinde 47 de vile tip chalet, este unul dintre cele mai recente proiecte imobiliare dezvoltate în Brașov de Grand Development, ai cărei acționari au dezvoltat anterior compania imobiliară SVN, fondul de investiții Meta Estate și alte proiecte imobiliare. 

Valoarea de piață a investiției se ridică la 12,8 milioane de euro, vilele fiind prevăzute cu facilități private, precum și cu un centru SPA, sală de conferințe, bistro și trei parcuri. 

Chiar dacă planul inițial prevedea vânzarea imobilelor din cadrul cartierului rezidențial, și au fost vândute câteva unități, dezvoltatorul consideră că, în contextul actual, “produsele hoteliere reprezintă clasa de active cu cel mai înalt yield din real estate”, astfel că proiectul a fost repoziționat într-unul hotelier, ținând cont și de potențialul zonei Brașovului.

Astfel, Montebello Transylvania Resort va fi operat în regim hotelier de compania CityHost, iar primele unități vor intra în operare hotelieră în luna octombrie 2023. Întregul complex va fi complet operațional în octombrie 2024.

Amplasat într-o poiană de 2,6 hectare din apropierea localității Cristian, pe drumul spre Râșnov, proiectul a fost construit pe locul unei foste fabrici de cărămidă, deschisă până în anii ‘90, astfel că beneficiază deja de toate utilitățile publice.  

Dezvoltatorii ansamblului mizează pe faptul că cererea pentru unități turistice din segmentul premium, la nivel local, depășește cu mult oferta disponibilă. În plus, deschiderea aeroportului din Brașov și campania de atragere de investiții demarată de autoritățile locale ar putea să aibă un impact major asupra dezvoltării economice a zonei.

„Proprietățile hoteliere generează la nivel internațional un randament al capitalurilor proprii (return on equity) de până la 20%. Alături de alte unități de cazare care au incluse managementul proprietății (serviced properties), ele sunt clasa de active imobiliare cu cel mai ridicat randament”, apreciază Ionuț Nicolescu, fondatorul Grand Development.

Potrivit datelor furnizate în Planul de Amenajare a Teritoriului Național (PATN), gradul de ocupare în hotelurile de 4 stele din Transilvania a fost în 2022 de 85%, în perioada verii, dar și a sezonului de iarnă. Zona reprezintă un punct de atracție pentru un număr din ce în ce mai mare de turiști, inclusiv străini, regiunea fiind adesea promovată în publicațiile internaționale ca o destinație recomandată de vacanță.