FacebookTwitterLinkedIn

Unul dintre monoposturile de Formula 1 ale echipei Mercedes-AMG Petronas, pilotat de Lewis Hamilton în sezonul 2013, a fost adjudecat cu 18,8 milioane de dolari la licitația organizată cu ocazia Marelui Premiu de la Las Vegas de Casa RM Sotheby’s.

Hamilton a condus mașina în 14 dintre cele 19 curse din 2013, câștigând cu ea primul său Mare Premiu, la Budapesta. Monopostul încă poartă culorile din 2013, inclusiv numele sponsorilor de atunci. Suma plătită nu este chiar o surpriză, exemplarul pus în vânzare fiind singurul care nu este deținut de Mercedes-AMG Petronas, de șeful echipei, Toto Wolff sau de Lewis Hamilton însuși. Un alt element care face ca mașina să fie o raritate este motorul, un V8 de 2,4 litri; din 2014, noul regulament al cursei a impus ca monoposturile F1 să fie dotate cu motoare hibrid de 1,6 litri.

Suma este cu patru milioane de dolari mai mare decât cea plătită anul trecut pentru unul dintre monoposturile Ferrari pilotate de Michael Schumacher și depășește cu mult estimarea de 10-15 milioane de dolari a casei de licitații.

Cea mai valoroasă mașină care a concurat vreodată în Formula 1 rămâne Mercedesul W196 pilotat de Juan Manuel Fangio în 1954, vândut cu 29,6 milioane de dolari în 2013.

Foto RM Sotheby’s