FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat luni că încurajează companiile de stat din subordine să listeze pachete adiţionale de acţiuni pe piața de capital și să găsească surse de finanţare pentru proiectele lor de investiţii.

“Îmi doresc, ca ministru al Energiei, să încurajez şi alte companii din portofoliul ministerului nostru să listeze pachete adiţionale de acţiuni şi vom lucra la asta în anul ce vine, pe timpul mandatului meu, tocmai pentru a încuraja transparenţă, rigurozitate, profesionalism, dar şi pentru a încuraja aceste companii să găsească surse de finanţare pentru marile proiecte de investiţii pe care le-au gândit”, a spus Burduja, citat de Agerpres.

El a adăugat că a încuraja piaţa de capital înseamnă „a-i încuraja pe români să economisească şi să investească cu cap”.

Potrivit lui Burduja, investițiile în acțiuni oferă randamente de ”două-trei ori” mai mari față de sumele depozitate în bănci.

Companiile energetice deținute de stat, precum Romgaz, Transgaz, Oil Terminal, Hidroelectrica sau Transelectrica au deja listate pe piața de capital pachete minoritare de acțiuni. Excepție face Electrica SA, care este deținută în proporție de 51% de acționari privați.