FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat că Black Sea Oil&Gas, compania care exploatează resursele de gaz din Marea Neagră, va scoate un miliard de metri cubi de gaz din zona offshore a României. 

Potrivit oficialului, în vara sau toamna acestui an, vor intra în sistemul naţional aproximativ 3 milioane de metri cubi de gaz zilnic din Marea Neagră.

“Eu estimez că în această vară în sistemul naţional de transport va intra gaz românesc din Marea Neagră, din zona offshore. Total, producţia anuală, pe un an de zile a acestei companii, Black Sea Oil&Gas, va fi de circa un miliard de metri cubi, deci vom avea intrat în această vară-toamnă în jur de trei milioane de metri cubi, zilnic, de gaz natural din Marea Neagră”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, la Digi 24. 

La acest moment, conducta a fost pusă pe amplasament şi se fac teste privind intrarea gazului în sistemul naţional de transport, a mai spus ministrul. 

Astfel, cantitatea de gaz de import pe care România o va folosi în iarna viitoare va scădea. În prezent, România importă 25-27% din consumul intern de gaze, potrivit lui Virgil Popescu.