FacebookTwitterLinkedIn

O delegație condusă de ministrul Investițiilor a prezentat, la Bruxelles, un proiect-pilot de 1,8 miliarde de euro pentru sistemul național de irigații, precum și alte obiective privind producerea de energie din surse regenerabile. Ministerul susține că aceste planuri au fost apreciate de Comisia Europeană.

”Printre acestea (propunerile de investiții – n.r.) se numără și un proiect pilot pentru infrastructura de irigaţii în valoare de 1,8 miliarde euro, pe o lungime a canalelor de irigaţii de 1.700 de kilometri, care au fost apreciate de Comisie”, a comunicat ministerul.

Ministrul Investițiilor Marcel Boloș a discutat cu directori generali și reprezentanți ai mai multor servicii din Comisia Europeană, în principal despre proiectele cuprinse în REPowerEU.

REPowerEU este planul Comisiei Europene menit să asigure independența Europei față de combustibilii fosili din Rusia înainte de 2030.

Planurile României vizează amenajări hidroenergetice, instalarea de panouri fotovoltaice pe canalele de irigații și pe terenurile fără utilitate agricolă, investiții în producere de energie din surse eoliene și investiții în autonomia și independența energetică a comunităților rurale.