FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Educației va înlocui actualele semestre școlare cu cinci module de învățare, care vor fi separate de tot atâtea vacanțe. Cursurile vor începe mai devreme, pe 5 septembrie 2022, și se vor încheia pe 16 iunie 2023. În noua structură a noului an școlar se va renunța la teze.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a dat asigurări că această decizie a fost luată după consultări cu experți și în urma unui dialog cu reprezentanții profesorilor, părinților și elevilor.

Sorin Cîmpeanu: „Propunerea agreată a fost ca școala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învățare. După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, la finele lunii octombrie, 24-30 octombrie să fie prima vacanță, o vacanță care să fie acordată tuturor elevilor.

După această vacanță urmează modulul doi de învățare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă, după care va fi cea de a doua vacanță, 23 decembrie până pe 8 ianuarie.

Urmează modul trei, care ar începe în data de 9 ianuarie. Şi în premieră, acest modul se va derula până în luna februarie, când vom avea cea de-a treia vacanță, deci este vorba de o vacanță de o săptămână mobilă în luna februarie, fie a doua, fie a treia, fie a patra săptămână.

După vacanța din luna februarie ar urma să înceapă cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma sărbătorilor pascale. Vacanță ar urma să fie organizată în perioada 8-23 aprilie.

Urmează modulul cinci, care se derulează până în data de 16 iunie”, conform Rador.