FacebookTwitterLinkedIn

La întrebările Forbes România a răspuns Monica Ion, Brain Remodeling Expert

Ce vă diferențiază de colegii din industrie?

Ceea ce ne diferențiază în industria dezvoltării personale, este că pornim de la ideea că îți creezi realitatea, prin felul în care gândești despre viață și despre lume. Modul în care gândești, este singurul lucru asupra căruia ai control, în interacțiunea ta cu lumea fizică.  

În rolul de experți în remodelarea creierului, acționăm asupra felului în care gândește o persoană, folosind două instrumente: principiile după care funcționează creierul uman și Legile Universale. 

Am creat o metodologie ce îmbină principiile din neuroștiințe cu cele din Legile Universale și suntem primii care le folosesc în transformarea personală. Lucrăm cu un sistem unic ce aduce rezultate rapide în viața clienților, în mare parte antreprenori, pentru ca ei să obțină acele lucruri pe care și le doresc, concretizate în lumea lor fizică.

De cât timp practicați această meserie?

Am studiat sociologia în facultate și de atunci lucrez cu oamenii, fiind foarte atentă la felul în care iau decizii și felul în care își construiesc realitatea, pornind de la gândurile lor.

În ultimii 5 ani, am dezvoltat această metodologie și am lucrat în mod obsesiv cu antreprenori și am remodelat mindsetul lor, astfel încât să obțină ceea ce își doresc. Inspired Life este o companie în plin proces de creștere exponențială. Chiar dacă suntem start-up, în spate sunt peste 12.000 de ore de lucru cu clienții.

Care considerați că este principala realizare în carieră?

Principala realizare e o chestiune de percepție pentru că de fiecare dată când un client își schimbă felul de a gândi și modul de a interacționa cu lumea, apoi atinge un rezultat pe care și-l dorește foarte mult, înseamnă o realizare pentru mine.  Școala de Legi Universale este un proiect semnificativ în coaching, ca un test suprem care demonstrează că metodologia funcționează. Cei care au urmat programul au avut rezultate consistente cu clienții lor și așa am creat o meserie în sine, aceea de expert în remodelarea creierului.

Care este cea mai mare dificultate cu care v-ați confruntat de-a lungul carierei și cum reușiți să o depășiți?

Atunci când lucrez cu un antreprenor, vrea să știe dacă eu ca antreprenor, sunt mai sus, mai jos sau la nivelul lui. În esență, sunt expert în felul în care funcționează creierul, care sunt principiile după care poate fi remodelat și care sunt Legile Universale prin care poți să echilibrezi percepțiile, ca să poți să aduci o transformare în realitate. 

Un principiu este că îți creezi lumea, în funcție de valorile cele mai înalte, valorile fiind acele lucruri concrete pe care le faci, în viața de zi cu zi. Dacă nu atingi un obiectiv, probabil el nu este aliniat cu valorile tale. Antreprenorii care nu au banii ca valoare, își stabilesc obiective financiare, apoi trăiesc cu nemulțumirea că nu le pot atinge.  

Dacă înțelegi cum funcționează mintea, îți dai seama că ai nevoie să aduci banii printre valorile înalte. Cei care spun că “Nu merită să-mi sacrific familia pentru bani” au  priorități care îi vor susține să câștige bani, până la nivelul la care își servesc familia. 

Care este obiectivul general, pe termen lung, al activității dumneavoastră?

Viziunea noastră cuprinde 120 de francize de Școli de Legi Universale în toată lumea. Deși această franciză nu este creată încă, am primit solicitări și rezervări de locații. Exact asta îmi dă sentimentul că suntem pe calea cea bună. Intenționăm să replicăm programele de grup actuale, ce rezolvă probleme specifice ale oamenilor, în diferite limbi și țări.

Îmi puteți exemplifica cea mai mare transformare la care ați participat activ în cariera dumneavoastră?

Sunt multe transformări pe care le-am observat, însă m-aș opri la povestea unui anumit client. Este fabulos că în cei 2 ani în care am lucrat cu acesta, a reușit să își crească afacerea de opt ori, să treacă de la oferte de mii de Euro, la oferte de sute de mii de Euro sau chiar milioane. Experiența lui este ca o binecuvântare și a reușit prin disponibilitatea de a lucra cu propria sa minte. 

Pentru o astfel de reușită, suntem doi responsabili. Eu stăpânesc procesul la nivel de excelență, iar clientul îl aplică în realitatea lui. Meritul îi aparține pentru că a făcut munca necesară, iar eu l-am susținut prin contribuția mea în transformare.

Convingerea mea este faptul că îți creezi realitatea prin gândurile și valorile tale. Dacă aduci o transformare în cele două, poți să obții aproape orice. 

Aceasta este spațiul din care lucrez și servesc, atât în programele individuale cât și în cele de grup.