FacebookTwitterLinkedIn

Amancio Ortega, miliardarul fondator al lanțului de îmbrăcăminte Zara, a cumpărat o clădire de apartamente de lux din Chicago pentru 232 de milioane de dolari, pentru a-și extinde portofoliul său de proprietăți în continuă creștere din SUA, potrivit Bloomberg.

Entitatea juridică a lui Ortega, Pontegadea, a achiziționat turnul de apartamente din 727 West Madison de la Ares Management și F&F Realty, conform unui purtător de cuvânt al companiei. Achiziția adaugă această clădire de 45 de etaje la o listă tot mai lungă de proprietăți semnificative deținute de Ortega în SUA, inclusiv sediul Meta Platforms Inc. din Seattle și clădirea Haughwout din Manhattan. 

Turnul oval impresionant conține 492 de apartamente de lux, cu chirie începând de la aproximativ 2200 de dolari pe lună pentru un studio, până la 6000 de dolari pentru un apartament cu 3 dormitoare. 

Jones Lang LaSalle a fost angajată în 2020 pentru a vinde clădirea în cartierul modern West Loop, unde Google își are birourile din Chicago. Se aștepta atunci ca vânzarea să se facă pentru 250 de milioane de dolari, conform Crain’s Chicago Business

Ortega are o avere de 75 de miliarde de dolari, conform Indicelui Miliardarilor Bloomberg, bazată în mare parte pe participația sa majoritară în retailerul spaniol de îmbrăcăminte Inditex SA. 

Ortega a acumulat anul trecut un portofoliu imobiliar evaluat la 18,1 miliarde de euro (19,7 miliarde de dolari) și este cel mai bogat om din Spania. Acesta a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari în 2022 pentru achiziționarea depozitelor din SUA ale companiei sale, pe măsură ce își diversifică atenția dincolo de focusul său tradițional și se îndreaptă spre spații de birouri și retail. 

Unele dintre cele mai recente achiziții ale Pontegadea includ un centru logistic la aproximativ 100 de kilometri est de Los Angeles, un depozit în Olanda și o clădire de birouri în centrul Londrei. 

Pontegadea deține, de asemenea, participații în operatori de infrastructură energetică și de telecomunicații, precum și în producători de energie regenerabilă, inclusiv participații la operatorul portughez de rețele de energie și gaz REN—Redes Energeticas Nacionais SGPS și la transportatorul de electricitate spaniol Redeia Corporacion SA.