Cautare
, Redactor Forbes România

Industrie |
|

Mihai Boldijar (CEO Bosch România): “Industria 4. 0 va duce către un sistem de muncă 4.0, către echipe inteligente, către mai multă creativitate și mai puțină rutină”

Așa numita Industria 4.0., pe val în țările partenere și în piețele în care România concurează, este, la nivel local, o realitate încă sporadică.
Fabrica Bosch din Blaj

Mihai Boldijar, CEO al Bosch România a vorbit în cadrul în cadrul Conferinței “Tehnologizarea economiei și Industria 4.0 – Cum îndreptăm România spre viitor”, organizată de platforma online independentă CursDeGuvernare.ro despre nevoia apariției Industriei 4.0 în România și evoluția acesteia.

CEO-ul Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii spune că acest tip de industrie a apărut ca o consecință a faptului că volumele de producție de dinaintea crizei din 2009 nu se mai cereau, fiind nevoie de o mai mare agilitate în ceea ce privește viitorul nivelului de producție din industriile din România.

“Vorbim de soluții inteligente pentru că populația Europei îmbătrânește și avem nevoie de soluții inteligente în medicină, avem nevoie de soluții inteligente în ceea ce privește orașele, comunitățile, crearea de smart cities. Discutăm despre Industria 4.0 care a apărut ca un element stindard.

În România, implementarea de sisteme ale Industriei 4.0 s-a realizat în fabricile Bosch de la Cluj și de la Blaj. Este un efect extrem de mare în piața muncii. Industria 4. 0 va duce către un sistem de muncă 4.0, către echipe inteligente, către mai multă creativitate și mai puțină rutină, va duce la o realitate augmentată. Va fi vorba, însă și de competențe, de cele high-skills și soft-skills în aceeași măsură. Va fi nevoie de amandouă și va trebuie să ne gândim, dacă nu e prea târziu, deja, cum să le dezvoltăm pentru generațiile viitoare”, a declarat Mihai Boldijar, CEO Bosch România.

Liderul amintește de decalajul în ceea ce privește cererea și oferta de pe piață de forței de muncă, explicând că există un risc de piedere de forță de muncă de 4% în România.

Potrivit unui clasament anual al Celor mai buni angajatori din România realizat de platforma BestJobs, Bosch România se află în primele 20 de companii listate pe portalul de recrutare.

Bosch România a încheiat anul fiscal 2017 (ultimul an pentru care există date raportate la Ministerul Finanțelor) cu vânzări consolidate în valoare de 1,9 miliarde de lei (416 milioane de euro) în România, în creștere cu 26% față de anul anterior. Compania număra atunci aproximativ 6.500 de angajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii