FacebookTwitterLinkedIn

“Chiar din momentul plecării au venit foarte mulți oameni spre mine și mi-au propus o colaborare într-un fel sau altul. Ofertele au fost atât din România, cât și din străinătate. Am preferat România”, spune Mihaela Mitroi, care de la începutul lunii iulie va fi partener în cadrul EY în departamentul taxe și legal și leaderul pentru taxe și legal pe Europa de Sud Est (Grecia, Cipru, Malta, România, Bulgaria, Macedonia, Albania, Moldova și Muntenegru).

Ce a făcut în lunile care au trecut de la plecarea sa, în februarie, de la PwC? “Am călătorit, m-am bucurat de seri la operă și balet, am continuat să studiez, fiindcă îmi place, am fost în Tel Aviv și am făcut shadowing într-un Family Office ca să învăț această linie de business”, afirmă Mihaela Mitroi, care susține că nu a ales EY pentru că este o companie din așa numitul cerc Big 4, ci “pentru că oamenii cu care am interacționat în timpul acestei perioade au fost cu adevărat deosebiți.”

Mi-au plăcut normalitatea, naturalețea și sinceritatea cu care am fost abordată.

Specializată în consultanță fiscală, Mihaela Mitroi a fost implicată în proiecte complexe, de la restructurări, due-diligence-uri și privatizări până la optimizări fiscale la nivel internațional, dar a oferit și consultanță pentru persoanele fizice. Datorită implicării în proiecte trans-naționale a devenit un bun cunoscător al legislației din Uniunea Europeană, fiind și membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Camerei Consultanţilor Fiscali și vicepreședintele Confederației Fiscale Europene. Și-a completat studiile cu specializări conexe – în 2014, a finalizat programul Harvard Business School YPO-WPO Presidents, Leading with Purpose Programme INSEAD, la care a adăugat și cursuri de coaching, fidelă ideii de învățare permanentă.

Echipa de Asistență Fiscală și Juridică a EY cuprinde în prezent 200 de experți în domeniul fiscal și 40 în cel juridic, coordonați de 7 parteneri. Multe dintre serviciile oferite clienților, precum impozite directe și indirecte, outsourcing, asistență fiscală în tranzacții, prețuri de transfer, litigii fiscale și asistență juridică s-au transformat prin integrarea de noi tehnologii, precum Robotic Process Automation, Inteligență artificială și OCR – Recunoaștere Optică a Caracterelor (mai ales în conformarea fiscală și contabilă), folosind combinații sinergetice de competențe (de exemplu, în consultanța de resurse umane în context de transformare), precum și procese inovatoare standardizate, mai nou și în domeniul avocaturii și al serviciilor juridice.

„Avem o echipă de profesioniști care înțeleg impactul transformărilor de business în sectoare diverse, care contribuie la proiecte multidisciplinare, atât la nivel local, cât și regional. Mihaela Mitroi, prin vasta ei experiență, atât în România, cât și la nivel regional, va aduce, cu siguranță, o contribuție importantă atât pentru EY România, cât și la nivelul clusterului nostru regional de Sud”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY România și Chief Operating Officer EY CESA.

“În ultimii ani, modificările legislative frecvente din piață și nevoia de aliniere la noi reglementări europene și naționale au pus presiune sporită asupra contribuabililor. Răspunsul nostru la aceste provocări vizează atât dezvoltarea echipei noastre cu unul dintre cei mai experimentați consultanți fiscali, cât și intensificarea proiectelor care integrează servicii de tehnologie și transformare fiscală. Inovăm în permanență, lărgim aria de acoperire a serviciilor noastre și țintim să reducem în permanență timpul de implementare a noilor idei. Experiența și energia pe care le aduce Mihaela în echipa noastră vor contribui semnificativ la realizarea acestor obiective”, spune Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică, EY România.